Arkib 02/2019

Hari ni dapat phone call dari Client wife dia sakit batu dalam hempedu memerlukan pembedahan

Hari ni dapat phone call dari Client wife dia sakit batu dalam hempedu & memerlukan pembedahan. Tapi policy baru ambil. Dalam pada saya tengah menguruskan untuk menyemak data Policy wife dia, pihak hospital 'mencuba nasib' submit juga GL tanpa pengetahuan saya. Ikut pengalaman saya, sebenarnya saya sudah tahu GL akan deline.
Selang beberapa minit pihak hq Call & maklum kan bahawa mereka terpaksa decline GL tersebut disebabkan policy masih baru. At this point agen memang tak dapat nak bantu.
Saya call husband dia terangkan from A to Z. Dia faham... Kemudian saya Call sekali lagi beri personal opinion. Jika guna kaedah pay & claim peluang untuk lulus sangat tipis kerana policy sangat baru.
Jadi ada beberapa perkara yang perlu anda tahu di sini. Tempoh menunggu untuk sesuatu policy itu sama dengan mana mana syarikat takaful kerana semua syarikat di kawal selia seragam. Penyakit yang sedia ada memang tidak akan boleh claim. Penyakit yang ketegori pra wujud juga tidak boleh claim. Tapi bergantung kepada underwriter juga. Cuma jangan berharap sangat untuk lepas claim.
Dan akhir sekali, jangan tangguh jika sudah ada niat untuk ambil takaful. Jangan tunggu mampu baru nak ambil kerana sampai bila pun kita akan rasa tidak mampu. Kita dah lalui baru kita tahu macam mana nak manage. Kepada yang sudah memiliki perlindungan, sayangi policy anda. Jaga policy anda. Kita tidak tahu bila musibah nak timpa.
ps: anggaran kos 15K - 20K mana nak cari?
See Translation

Bukan senang nak buat website Ini adalah contoh website yang telah saya bangunkan sejak 5 6 hari lepas

Bukan senang nak buat website..!
Ini adalah contoh website yang telah saya bangunkan sejak 5-6 hari lepas.
>> http://superoffer.empayarinternet.com/designext-special-bo…/
Fuhhh, berpeluh-peluh jugak lah nak siapkan website tu..
Alhamdulillah, siap jugak akhirnya walaupun ambik masa lama jugak nak belajar fungsi2 asas..
Ianya adalah pengalaman pertama saya menggunakan platform wordpress. Sebelum ni, memang zero pasal wordpress. Kebiasannya saya guna static html page..
Saya menggunakan plugin berbayar untuk bangunkan web ini. Ianya tak murah dengan nilai USD 4.19 sekarang ini..
p/s: berasa puas sbb dapat explore benda baru, dan dapat disiapkan jugak page ni..
p/s: Mohon komen dan kritikan rakan-rakan agar dapat saya membuat penambahbaikkan.. :)
See Translation

Untuk renungan bersama Tun telah banyak melakukan kesilapan diera 22 tahun sebagai PM perwaja dan bank bumi hanya kesalahan kecil yg sengaja diungkit kerana mereka sudah muflis isu untuk memburukan Tun

Untuk renungan bersama.
Tun telah banyak melakukan kesilapan diera 22 tahun sebagai PM, perwaja dan bank bumi hanya kesalahan kecil yg sengaja diungkit kerana mereka sudah muflis isu untuk memburukan Tun.
Kesilapan Tun yg paling besar kerana menumpahkan kepercayaan pada manusia penderhaka berada dlm kabinetnya untuk untuk membina kekuatan politik.
Kesilpan Tun membina putrajaya dijadikan istana mengumpul kekayaan dan banyak lagi kesilapan Tun seperti membina lebuh raya, klcc protan dan lain yg penderhaka tidak ungkit.
Apa pun kesilapan Tun yg telah dimamah zaman tidak akan membunoh sokongan dan sanjungan rakyat. Tun tetap disanjung dan dihormati kecuali gulongan penderhaka dsn tidak tahu mengenang budi.
Tun tetap dihati rakyat sebagai pejuang yg tidak ada galang gantinya.
Allah panjangkan umur Tun untuk terus berbakti pada agama bangsa dan negara.
See Translation

Ahli umno wajib bersyukur inilah satu kejayaan umno melahirkan pemimpin islam pemimpin yg cukup berwibawa sebagai pelapis masa depan negara mengamalkan nilai agama ajaran umno

Ahli umno wajib bersyukur, inilah satu kejayaan umno melahirkan pemimpin islam, pemimpin yg cukup berwibawa sebagai pelapis masa depan negara, mengamalkan nilai agama ajaran umno,
Ramai lagi pemimpin hebat kelahiran umno, umno mengajar jangan kenang jasa pemimpin,bersifat kurang ajar dgn pemimpin,
Inilah kejayaan terhebat umno yg harus dibanggakan
Almaklum jika kita memanggil sesaorang itu binatang jika orang itu bukan, tuduhan binatang itu kembali kepada yg memanggil,
Banyak lagi ajaran umno yg diamalkan.
Insyaallah kita akan penampilan hebat pemimpin dari pondok umno.
See Translation

PERBICARAAN MEDIA MENDAHULUI MAHKAMAH 4 July Hakim Mahkamah Tinggi Sophian Abdul Razak membenarkan permohonan pihak pembelaan supaya perintah tutup mulut sementara diberikan dalam kes dakwaan pecah amanah dan salah guna kuasa melibatkan bekas perdana ment

PERBICARAAN MEDIA MENDAHULUI MAHKAMAH
4 July - Hakim Mahkamah Tinggi Sophian Abdul Razak membenarkan permohonan pihak pembelaan supaya perintah tutup mulut sementara diberikan dalam kes dakwaan pecah amanah dan salah guna kuasa melibatkan bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak.
Peguam utama Najib, Tan Sri Shafee Abdullah berkata perintah itu penting untuk dikeluarkan bagi mengelakkan kenyataan yang boleh menjejaskan kes anak guamnya.
Shafee juga berkata Najib telah menjalani “perbicaraan media” sejak sebelum kesnya didengar di mahkamah.
Ketika diminta menjejaskan lanjut perkara itu, Shafee berkata arahan tutup mulut patut melibatkan penerbitan kenyataan atau bahan-bahan berkaitan merit kes itu.
Peguam Negara Tommy Thomas yang mengetuai pasukan pendakwaan membantah permohonan itu.
Beliau berkata prinsip kebebasan bersuara bawah Perlembagaan Persekutuan patut kekal di tahap yang paling tinggi.
Katanya, Shafee patut membuat permohonan rasmi daripada meminta perintah interim.
Najib mengaku tidak bersalah dan mohon dibicarakan terhadap pertuduhan bawah Kanun Keseksaan dan Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).
See Translation

DEMONTRASI ADALAH TERMASUK PERKARA BID AH

??⚫ DEMONTRASI ADALAH TERMASUK PERKARA BID’AH
? Menjawab pertanyaan yang ditujukan kepada yang mulia Al-Allaamah Zaid bin Muhammad Al-Madkhali rahimahullah tentang masalah demonstrasi yang terjadi di negeri-negeri islam, dan anggapan bolehnya demo oleh sebagian orang, khususnya jika demonya itu damai tanpa membawa senjata. Maka beliau rahimahullah berkata :
✔⚠ ”Demonstrasi termasuk perkara yang baru dalam agama, dan setiap perkara yang baru dalam agama itu adalah bid'ah dan setiap bid'ah itu sesat dan setiap kesesatan itu di neraka. Yang demikian itu karena syariat Allah itu telah sempurna, kitab dan sunnah. Dan kita tidak mengetahui sedikitpun dari dalil al-kitab dan as-sunnah yang membolehkan sekelompok manusia untuk berkumpul lalu melakukan demontrasi yang terdapat di dalamnya pengacauan terhadap manusia menghabiskan waktu dan lebih parah dari itu adalah ditinggalkan shalat-shalat, terjadi di dalamnya pembunuhan. Maka seandainya dalam satu demo terbunuh satu orang muslim, yang menanggung dosanya adalah orang yang mengajak melakukan demo-demo tersebut. Sama saja, apakah seorang pribadi, sekelompok masyarakat ataupun komunitas. Dan dalam sebuah hadits yang shahih disebutkan:
”Sungguh hilangnya dunia ini lebih ringan di sisi Allah daripada pembunuhan terhadap seorang muslim." (HR. Sunan An-Nasaa’i, bab Ta’zhiimu Ad-dami 7-82 dan At-Tirmidzi dalam bab Maa jaa’a ‘an Tasydiid qatlil mukmin, 4-16)
┄┄┉┉✽̶»̶̥▪»̶̥✽̶┉┉┄┄
ردا على سؤال وجه لفضيلة العلامة الشيخ زيد بن محمد المدخلي رحمه الله تعالى بشأن المظاهرات الحاصلة في البلاد الإسلامية ، وجواز البعض لها خصوصا إذا كانت سلمية ودون حمل السلاح. فقال رحمه الله :
المظاهرات من الأمور المحدثة، وكل أمر محدث فهو بدعة، وكل بدعة ضلالة وكل ضلالة في النار، ذلك أن شرع الله كامل-كتاب وسنة-، ولم نعرف في شيء من أدلة الكتاب والسنة تبيح لثلة من الناس أن يجتمعوا ويقوموا بالمظاهرات التي فيها التشويش على الناس وقتل الأوقات. وأكبر من ذلك: تترك فيها الصلوات، ويحصل فيها القتل، فلو قتل في المظاهرة الواحدة مسلم يتحمل إثمه من دعا إلى القيام بالمظاهرات، سواء فرد أو مجتمعين أو مشتركين، وفي الأثر الصحيح:
(لَزَوَالُ الدُّنْيَا أَهْوَنُ عِنْدَ اللَّهِ مِنْ قَتْلِ رَجُلٍ مُسْلِمٍ) (سنن النسائي/ باب: تعظيم الدم/ 7-82، سنن الترمذي/ باب: ما جاء في تشديد قتل المؤمن/ 4-16 ).
? SELENGKAPNYA : ⤵
? http://forumsalafy.net/demontrasi-adalah-termasuk-perkara-…/
? Sumber: http://www.sahab.net/home/?p=1397
•┈┈┈┈••••❁?❁••••┈┈┈┈•
? Majmu'ah Ashhaabus Sunnah
?©hannel telegram: https://tlgrm.me/ashhabussunnah
•┈┈┈┈••••❁?❁••••┈┈┈┈•
?Https://tlgrm.me/salafysolo
??????????

Kesian tengok beberapa orang graduan dari Mesir yang sibuk marah orang dalam soal adab terhadap ulama pro rejim Fatah Sisi

Kesian tengok beberapa orang graduan dari Mesir yang sibuk marah orang dalam soal adab terhadap ulama' pro rejim Fatah Sisi. Tapi, dia juga tanpa rasa bersalah sibuk meratib "Ikhwanul Muslimin adalah Khawarij, Ektrimis dan aqidah rosak". Jadi apabila IM digelar Khawarij, bermaksud ribuan para ulama' al-Azhar yang bersama IM juga adalah Khawarij. Dengan sikap begitu, beradab sangatkah anda terhadap ulama' ?
Hentikanlah mengajar masyarakat buku-buku politik pro rejim Fatah Sisi yang hanya menguntungkan Zionis. Jika tidak, anda hanya akan mengembirakan rejim Zionis kerana anda telah menjayakan agenda mereka memusnahkan gerakan Islam.

Hadir ke majlis rumah terbuka Akademi Sains Malaysia semalam aku jumpa ramai tokoh tokoh hebat STI negara

Hadir ke majlis rumah terbuka Akademi Sains Malaysia semalam, aku jumpa ramai tokoh-tokoh hebat STI negara.
Antara yang sempat berborak sekejap ialah dengan Tan Sri Dr Omar Abdul Rahman. Beliau terkenal sebagai penasihat sains Tun M dan pelbagai jawatan penting dalam kerajaan dulu.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Omar_Abdul_Rahman_(academic)
Di dalam lif, aku sempat memperkenalkan diri dan mempromosi MajalahSains.
Dia terus jawab,
“Oh, yang Tan Sri Dzulkifli Razak menulis tu ya?”
“Nanti saya hantar satu naskhah ke alamat Tan Sri, “ aku jawab.
Kemudian dia mengulas sedikit tentang dasar sains Tun M dan Najib.
Selain itu, yang menarik juga ialah ucapan bekas menteri Datuk Seri Panglima Madius Tangau. Beliau masih terkejut dengan perubahan drastik yang berlaku dalam negara.
Walau apapun yang berlaku, aku sangat berterima kasih dengan beliau yang banyak menyokong usaha MajalahSains sehingga dilantik sebagai rakan media program NICE17’ dan MingguSainsNegara2018.
Lain-lain ramai jugalah. Prof Datuk Mazlan, Prof Datuk Rahmah (MQA), Prof Dato Asma’, dll.
Leka sangat berborak, sampai lupa apa benda aku makan semalam.

PERKEMBANGAN TERKINI KES USTAZ ADIB DAN CIKGU IDZAHRIL

PERKEMBANGAN TERKINI KES USTAZ ADIB DAN CIKGU IDZAHRIL
Negara kita telah digemparkan dengan berita tentang Cikgu Azizan, seorang PK HEM yang dibicarakan pada bulan lepas (Disember 2017) atas tuduhan mencederakan seorang pelajar yang ditangkap menghisap gam dan membuli pelajar lain di sekolahnya. Atas usaha pihak media, pelbagai NGO dan orang ramai yang memberi sokongan dan tekanan terhadap isu ini, Cikgu Azizan telah dilepaskan apabila dakwaan terhadapnya telah digugurkan.
Kisah Cikgu Azizan:
http://www.freemalaysiatoday.com/…/mahkamah-lepaskan-cikgu…/
Walau bagaimanapun, nasib lagi 2 orang guru yang berdepan dengan tuduhan yang sama masih lagi belum dapat diputuskan. Mereka ialah Ustaz Adib dan Cikgu Idzahril. Perbicaraan seterusnya untuk kes Ustaz Adib adalah pada 6 dan 7 Februari 2018 di Mahkamah Majistret Kajang manakala Cikgu Idzahril pula pada 19 Februari 2018 di Mahkamah Majistret Jawi.
Kisah Ustaz Adib:
https://www.bharian.com.my/…/3…/lancar-dana-untuk-ustaz-adib
Kisah Cikgu Idzahril:
https://www.hmetro.com.my/…/301548/doa-buat-cikgu-idzahril-…
Kami dari AGRA - Angkatan Gerak Minda Malaysia, percaya tindakan yang diambil oleh warga pendidik ini adalah demi MENDIDIK anak bangsa dan tindakan mereka tidak mendatangkan sebarang kecederaan serius atau kekal.
Kami ingin menyeru agar seluruh warga Malaysia menyebarkan mesej ini dan bersama-sama memberi sokongan dan tekanan terhadap kedua-dua kes ini agar Ustaz Adib dan Cikgu Idzahril dapat dibebaskan dan terus MENDIDIK anak bangsa.
Solidariti anda boleh ditunjukkan dengan bersama-sama menukar gambar profil anda di media sosial kepada poster di bawah dan anda juga boleh turut memberi sokongan dengan hadir sendiri ke perbicaraan kedua-dua kes seperti yang tertera di bawah.
"Guru tunggak negara!"
#lindungiwargapendidik
#pray4ustazadib
#pray4cikguidzahril

Tone Plus bukan di buat untuk beat data atau call dengan simkad CMDU

Tone Plus bukan di buat untuk beat data atau call dengan simkad CMDU. Tone Plus di buat supaya masyarakat dapat bebas masa dan bebas kewangan. ini misi Tone Group. walau bagaimana pun, Tone Plus juga tetap bagi masyarakat free data setiap kali topup, free call, extra kredit rm10, big point setiap kali topup, PA etiqa takaful cover rm50,000, rebat 3% masuk akaun bank dan macam-macam lagi.. ini beza tone plus dengan CMDU.
Data tidak boleh jadi wang..tapi wang boleh beli sebanyak mana pun data..mungkin bukan shaja data Tapi keperluan lain.tanya diri berapa lama saya pakai telefon? dan sampai bila saya akan pakai telefon???
TEPUK DADA TANYA SELERA bai..jangan tepuk dada orang sebelah nanti kena ..?????..
Yang betul2 serius nak tau pasal TONE PLUS ni. Insha Allah saya bgi pencerahan.Sekali lgi yang serius ok!
Contc
Andy Iskandar
01118971571.
Jum cari ?????.