Dia Maha Menilai setiap detik hidup kita dengan pahala atau dosa untuk diberi balasan dengan nikmat kelazatan kepada sesiapa hambaNya yang banyak berbuat kebaikan diatas muka bumi ini atau dengan azab sengsara kepada sesiapa hambaNya yang banyak berbuat k

Dia Maha Menilai setiap detik hidup kita dengan pahala atau dosa untuk diberi balasan dengan nikmat kelazatan kepada sesiapa hambaNya yang banyak berbuat kebaikan diatas muka bumi ini atau dengan azab sengsara kepada sesiapa hambaNya yang banyak berbuat kesalahan dan kejahatan disepanjang hidup diatas muka bumi ini.
Lantaran terdorong ia berbuat baik kerana kecintaannya kepada Allah dan terhalang dari berbuat salah dan kejahataan kerana rasa gerun dan takutnya terhadap Allah dengan setakut-takutnya.
Pengerusi Eksekutif GISBH, Tuan Rasidi rasmi kenderaan baru GISBH.

KENYATAAN AKHBAR oleh YB Dato Seri Tengku Adnan Assalamualaikum wbt Isu berkaitan UMNO yang kononnya sebuah pertubuhan politik haram dan tidak sah masih terus terusan dimainkan dan tular dalam media sosial walhal perkara terbabit adalah tidak benar

KENYATAAN AKHBAR
oleh YB Dato Seri Tengku Adnan
Assalamualaikum wbt
Isu berkaitan UMNO yang kononnya sebuah pertubuhan politik haram dan tidak sah masih terus-terusan dimainkan dan tular dalam media sosial walhal perkara terbabit adalah tidak benar. Biarpun penerangan dan penjelasan telah diberikan berlandaskan fakta dan bukti sahih dengan pengesahan dari Pendaftar Pertubuhan (ROS), namun ia ditolak ketepi begitu sahaja.
Ternyata inilah tindakan tidak bertanggungjawab segelintir pihak yang sengaja mahu menimbulkan kekeliruan di kalangan rakyat agar UMNO ditolak, memburukkan Barisan Nasional (BN) dan nama pemimpinnya turut terpalit busuk menjelangnya Pilihan Raya Umum ke-14 ini.
Cubaan demi cubaan mereka untuk menjatuhkan UMNO dan BN dibuat dalam pelbagai cara. Sebelum ini mereka melakukan pelbagai tuduhan berkaitan ekonomi negara, membuat serangan peribadi terhadap pemimpin BN, menafikan macam-macam bantuan kerajaan dan macam-macam lagi fitnah tetapi semuanya gagal, maka kali ini mereka cuba pula mengelirukan orang ramai dengan tohmahan ‘UMNO pertubuhan haram’.
Ini semua adalah permainan politik dangkal mereka yang gagal memenangi hati rakyat sehinggakan menggunakan taktik kotor dan melontarkan fitnah sedemikian. Walaupun penjelasan telah dibuat dan beberapa kenyataan media telah dilakukan namun nampaknya mereka ini sengaja mahu mewujudkan kesangsian agar persepsi UMNO pertubuhan tidak sah dipercayai masyarakat keseluruhannya. Mereka ini semakin terdesak lantaran tarikh untuk pilihan raya amat dekat. Mereka gagal untuk menyaingi keupayaan UMNO dan kecemerlangan BN dalam mendahulukan rakyat lantas taktik kotor diaplikasi dengan cubaan memburukkan UMNO dan BN sendiri.
UMNO adalah pertubuhan politik yang sah, satu-satunya parti siasah yang mendukung perjuangan kebangsaan untuk agama, bangsa dan negara. UMNO mempunyai Perlembagaan dan patuh pada peraturan yang ada. Soal penanguhan pemilihan yang dilakukan juga adalah atas kebenaran dari ROS yang dilakukan oleh UMNO.
Saya minta mana-mana pihak, sudah-sudahlah lontarkan fitnah. Berpolitiklah secara matang sebagaimana insan bertamadun yang tahu antara mana yang salah dan mana yang benar. UMNO bersama BN untuk melaksanakan janji-janji kepada rakyat tidak akan sesekali sengaja melakukan onar yang natijahnya memberi kesan kepada perjuangan untuk agama, bangsa dan negara. Ayuh, ‘Hebatkan Negaraku’ bersama BN untuk PRU-14.
Terima kasih
YB DATO SERI TENGKU ADNAN
SETIAUSAHA AGONG UMNO

Segala kekayaan malaya itu adalah hasil dari bumi sabah sarawak ingat itu jadi apa yg di beri oleh kerajaan sekarang ini juga adalah hak milik kita orang borneo bukannya kerajaan malaya sekarang fikir fikirkanlah kamu urang kita orang borneo ada hak menun

Segala kekayaan malaya itu adalah hasil dari bumi sabah sarawak..ingat itu,jadi apa yg di beri oleh kerajaan sekarang ini juga adalah hak milik kita orang borneo..bukannya kerajaan malaya sekarang..fikir fikirkanlah kamu urang..kita orang borneo ada hak menuntut apa yg menjadi milik kita..ingat bantuan e kasih itu kerajaan yg punya kah? Ingat BRIM itu kerajaan yg punya kah?sory bro itu semua hasil titik peluh rakyat,kita ada hak untuk mendapatkannya,jgn dapat bantuan sikit sda hilang waras..

Alhamdulillah sewaktu belajar di Iowa State University pelbagai peristiwa dan pengalaman menarik yang dialami sepanjang melakukan kajian Master

Alhamdulillah, sewaktu belajar di Iowa State University, pelbagai peristiwa dan pengalaman menarik yang dialami sepanjang melakukan kajian Master. Malah, supervisor saya juga turut mencadangkan agar saya berkongsi pengalaman dan ilmu tersebut.
Dan Alhamdulillah, di Malaysia sudah ada medium yang disediakan untuk cadangan tersebut.
Sudah lama ingin bertemu Tuan Mohd Faizal. Di PBAKL bulan lepas pun tidak sempat bertemu.
Tetapi Allah pertemukan jua kami hari ini. Baru bertemu sebentar, pelbagai perkara menarik yang dikongsikan oleh beliau.
Berkesempatan menghabiskan 3 bab pertama buku Sains-lah 2. Menarik kandungan dan isi cerita yang dibawa. Rugi jika tidak memilikinya.
Moga medium ini berjaya menarik ramai lagi minat anak muda dan pelajar ke bidang Sains seperti yang disasarkan oleh Tuan Faizal.
See Translation

Jawatan kosong SUNGAI PETANI KEDAH Kami mencari promoter esekutif jualan untuk jualan buku

? Jawatan kosong SUNGAI PETANI KEDAH.
Kami mencari promoter/esekutif jualan untuk jualan buku.
Anda diterima jika:-
*Lelaki dan Perempuan.
*Berumur 18-25 tahun.
*Memiliki lesen kenderaan diutamakan.
*Boleh bekerja dalam pasukan.
*Boleh tinggal di penginapan yang disediakan diutamakan.
APA YANG BAKAL ANDA TERIMA?
*Pendapatan 80-200 sehari.
*Kenaikan pangkat yang mudah.
*Latihan berterusan PERCUMA.
*Penginapan PERCUMA.
*BONUS jualan(harian/mingguan/bulanan)
*PERCUTIAN dalam dan luar negara.
call / whatapps segera 0104410047- En.Mokh.
call / whatapps segera 0104410047- En.Mokh.
call / whatapps segera 0104410047- En.Mokh.

22 Mac 2018 Saya berasa SYIOK teruja berada di Kiulu Begitulah luahan hati PM Malaysia Dato Seri Najib Razak semasa lawatan kerja meinjau perkembangan Jalanraya Telipok Kiulu Lokos Rondogung Ranau

22 Mac 2018
Saya berasa SYIOK (teruja) berada di Kiulu. Begitulah luahan hati PM Malaysia Dato Seri Najib Razak semasa lawatan kerja meinjau perkembangan Jalanraya Telipok-Kiulu-Lokos-Rondogung Ranau.65% pembinaan jalanraya tersebut sudah siap dan dijangka beroperasi tahun 2020/2021.
Dengan terbinanya jalanraya ini sektor pelancongan dan ekonomi di sepanjang jalanraya ini akan semakin rancak. Beliau turut mengumumkan penaiktarafan jalanraya Tamparuli-Togop-Tomis Baru-Kitapol-Tibabar-Poturidong bagi memudahkan pergerakan penduduk kampung. Selain daripada itu, beliau akan bekerjasama dengan kerajaan Negeri Sabah bagi mempercepatkan pengeluaran geran tanah melalui e-PANTAS.
Beliau berjanji akan melawat sekali lagi ke Kiulu untuk melihat perkembangan sektor pelancongan di Kiulu.
Beliau meminta masyarakat Kiulu supaya jangan mendengar fitnah pihak pembangkang yang menuduh kerajaan akan bangkrap. Mana mungkin Jalanraya Pan Borneo dan Jalanraya Telipok-Kiulu-Lokos-Rondogung Ranau dibina jika negara kita bangkrap kata Najib sambil disambut dengan laungan Hidup BN oleh orang ramai.
Saya teruja sebab saya berasal dari Ulu Tuaran. Kagum dengan Najib sebab sanggup datang menjejak kaki ke Ulu Kiulu..sesuatu yang gagal dilajukan oleh PM terdahulu terutama pm yang berkuasa selama 22 tahun.
Undi itu rahsia tapi untuk pru14 ni undi saya bukan lagi rahsia...kita sangat-sangat memerlukan jalanraya ini

Ketika ditanya mengapa hadits yang diriwayatkan Ahlul Bait sedikit dalam kutub as sittah dijawab oleh Syeikh Yusri Rusydi ibn Sayyid Jabr al Hasani Asy Syafi i ulama besar Universitas al Azhar Kairo Mesir

Ketika ditanya mengapa hadits yang diriwayatkan Ahlul Bait sedikit dalam kutub as-sittah, dijawab oleh Syeikh Yusri Rusydi ibn Sayyid Jabr al-Hasani Asy-Syafi'i, ulama besar Universitas al-Azhar, Kairo, Mesir :
"Banyak yang tidak tahu bahwa pada tiga abad pertama, masa dikumpulkan hadits di kutub sittah, mulai dari masa bani Umayyah sampai bani Abbas, Ahlul Bait senantiasa diburu dan dibunuh oleh para penguasa.
Karena para penguasa takut umat Islam berkumpul mendukung Ahlul Bait dan menyaingi mereka dalam kekuasaan. Lihat saja bagaimana Sayyidina Husain dibunuh di Karbala, padahal beliau sudah berkata, "Biarkan aku, menyembah Allah... di mana pun kamu mau" tapi pilihan hanya membai'at Yazid atau dibunuh. Dan beliaupun dibunuh di Karbala.
Perburuan Ahlul Bait, zurriyyah Ahlul Bait (asyraaf) dan para ulama pendukung Ahlul Bait berlangsung sampai sekitar 750 tahun. Mereka bahkan dilarang untuk ikut shalat jum'at, supaya tidak ada yang mengikuti mereka. Mereka terkurung dalam rumah agar tidak ada yang mengenal mereka. Bahkan orang yang mengenal salah satu dari mereka pun ikut diburu, ditangkap, dipenjara, disiksa dan dibunuh.
Jadi, para ulama yang mengumpulkan hadits tersebut, demi memperoleh kebebasan bergerak dari satu tempat ke tempat lain dan tidak diganggu para penguasa, mereka menghindari periwayatan hadits dari Ahlul Bait, agar tidak dilarang dan diletakkan dalam penjara. Oleh karena itu kamu tidak menemukan banyak hadits yang diriwayatkan mereka. Bukan karena mereka tidak ada."

SATU RENUNGAN Ada terbaca satu post yang menyangkal kenyataan bahawa ekonomi negara dalam keadaan baik

SATU RENUNGAN
Ada terbaca satu post yang menyangkal kenyataan bahawa ekonomi negara dalam keadaan baik.
Post tersebut menyatakan bahawa rakyat negara ini berkasta-kasta dengan kasta tertinggi adalah terdiri daripada mereka yang memakai Lamborghini dan Ferrari sedangkan kasta terendah adalah terdiri daripada mereka yang hanya mampu memakai motor kapcai.
Sebenarnya "kasta" yg penulis ini maksudkan telah wujud sebelum merdeka lagi. Ianya bukan perkara baru. Seingat saya, pada tahun-tahun 70an dulu pun ada golongan yang mampu pakai Mercedes dan ada yang hanya mampu berbasikal. Ini adalah lumrah di negara-negara yang mengamalkan sistem kapitalis di mana setiap rakyat mempunyai hak dan peluang untuk mencari dan mengumpul kekayaan.
Untuk lebih adil, perlu dinyatakan juga bahawa kadar kemiskinan sekarang jauh lebih rendah berbanding tahun-tahun sebelum ini apatah lagi jika dibandingkan dengan tahun 1970 di mana kadar kemiskinan ketika itu adalah sekitar 49%. Untuk makluman, kadar kemiskinan pada tahun 2016 adalah 0.4%.
Kewujudan media-media sosial juga adalah faktor yang membuatkan ramai orang terasa miskin apabila mereka membandingkan diri mereka dengan sahabat2 mereka yang lebih bernasib baik yang memaparkan gaya hidup mereka yang mewah.
Walaubagaimanapun, "expectation" atau harapan rakyat sekarang semakin tinggi. Contohnya, ramai yang menganggap mempunyai smartphone bukan lagi satu kemewahan tetapi satu keperluan.
Ini merupakan satu realiti yang harus diterima dan merupakan satu cabaran terhadap kerajaan. Sekiranya kerajaan mengharapkan rakyat lebih produktif di zaman sekarang yang lebih mencabar, rakyat juga berhak untuk meningkatkan piawaian mereka tentang apa yang dimaksudkan sebagai miskin, selesa dan mewah. Miskin bukan lagi bermakna berpakaian compang-camping seperti tahun-tahun 60an dulu.
Amatlah tidak adil dan menasabah sekiranya dalam keadaan ekonomi berpendapatan tinggi, rakyat terpaksa bekerja berhempas pulas sehingga 12 jam setiap hari untuk mempertahankan taraf kehidupan seperti sebelumnya. Di negara Jepun misalnya, ramai yang terpaksa melakukan 2 pekerjaan selama 12-16 jam setiap hari untuk kelangsungan hidup. Maka tidak hairanlah kadar insiden bunuh diri di negara itu tinggi.
Jadi, membuat kenyataan bahawa ramai rakyat yang bercuti ke luar negara membuktikan ekonomi negara dalam keadaan baik juga adalah tindakan yang kurang bijak. Begitu juga apabila mengatakan bahawa ramai yang beratur untuk membeli tudung yang harganya RM300 menunjukkan rakyat hidup senang.
Dalam zaman informasi di hujung jari, "expectation" atau harapan rakyat semakin tinggi adalah satu perkara yang tidak dapat dielakkan. Ini merupakan satu cabaran baru terhadap sesiapa yang memerintah.
See Translation

Wowwww Huntong sangat Never Try Never Know For 2018 SHOM bagi 3 negara FREE TRIP Efah ulang FREE TRIP

Wowwww! Huntong sangat❗
Never Try Never Know?‍♀️
For 2018 #SHOM bagi 3 negara FREE TRIP❗❗Efah ulang FREE TRIP❗❗
Real Business. Real Income you know ????
Bonus SETAHUN sekali itu BIASA ?. Bonus SETIAP BULAN itu LUAR BIASA ??..
Bonus FREE TRIP itu TERSANGAT LUAR BIASA???
Goyang kaki memang tak dapat apa. Tetapi, GOYANG JARI dapat unlimited side income. Why unlimited⁉️⁉️Sebab bisnes ini hukumnya , BUAT BANYAK DAPAT BANYAK ! ? BUKAN TU EjA
Did you know that #SHOM provide Pay Slip untuk #Bonus yang masuk dalam account uols every month? Pay Slip ni laku untuk apply loan kat bank, tau❗❗
Boleh buat backup gaji hakiki uols❗❗
Berkerja sambil berbisnes dan dapat dua Pay Slips monthly.
Teruja kan..click jer. Kita cerita detailsnya..
?? 0134347079
#MMGgroup
#ProjekHoneyBee
#ProjekRM1kSehariMMG
#BusinessStyleMMG
#AgentDiperlukan

Perkembangan kes saman sivil Jabatan Keadilan AS DoJ

Perkembangan kes saman sivil Jabatan Keadilan AS (DoJ)
Baru-baru ini ramai yang menganggap kes perbicaraan saman sivil DoJ terhadap empat individu untuk membeku aset-aset mereka yang didakwa dibeli dengan menggunakan wang 1MDB yang dilencongkan bermula pada 22 Ogos 2016.
Media melaporkan keempat-empat individu tersebut boleh mencabar tuntutan DoJ tersebut pada awal September nanti.
Mereka yang dinamakan dalam saman sivil itu ialah Jho Low, Riza Aziz, Khadem Al-Qubaishi dan Mohamad Al-Badawy. Aset yang ingin disita berjumlah AS$1 bilion atau kira-kira RM4 bilion daripada AS$3.5 bilion atau RM14 bilion yang dikesan oleh penyiasat Biro Siasatan Persekutuan (FBI) telah diselewengkan daripada 1MDB.
Kita tunggu dan lihat jika mereka khususnya Jho Low dan Riza Aziz akan mencabar saman berkenaan. Mohamad Al-Badawy telah ditahan oleh pihak berkuasa Abu Dhabi sejak sekian lama dan tidak dibenarkan meninggalkan negara tersebut manakala Khadem Al-Qubaishi pula ditangkap di Abu Dhabi kira-kira seminggu yang lalu. Jangan tanyalah di mana Jho Low dan Riza Aziz...
Kita juga tunggu dan lihat jika kerajaan Malaysia melalui Peguam Negara berminat dengan kes tersebut, kes yang dianggap rompakan terbesar ke atas negara.
See Translation