Saya fikir ustaz ustaz yang ada sekarang ni yang masih bermimpi mimpi bidadari syurga sedangkan jelas kelihatan kaum muslimin sedang di perangi secara halus dah boleh pergi makan batu

Saya fikir ustaz-ustaz yang ada sekarang ni yang masih bermimpi-mimpi bidadari syurga sedangkan jelas kelihatan kaum muslimin sedang di perangi secara halus dah boleh pergi makan batu.
Benar Rasulullah menganjurkan berdakwah. Tetapi Rasulullah juga berkorban darah untuk mempertahankan kaum muslimin.
Jika rasa asyik nak bersifat apologetik dah boleh join sekali mereka yang cintakan dunia dan takut mati.
"Umat Islam kena berlemah lembut." - kata pak ustaz.
Alahai pak ustaz! Umar Al Khattab penghuni syurga bila ada seorang pencerca menyindir Rasulullah pun angkat pedang la oi!
Engkau?
Terus sembang! Sembang pasal seks, poligami, pasal hantaran kawin, rezeki itu ini. Anak-anak muda kau ajar kenal Tuhan dengan harapan mereka akan sokong kau punya parti politik, yang akan jadi kau punya yes man yes man.
Allah kata, diwajibkan berperang ketika kamu diperangi.
Kaum muslimin sedang diperangi melalui demokrasi kafir dan fitnah. Engkau pula masih fikir perang itu adalah dengan angkat parang, angkat pedang, angkat kapak!
Ustaz apa kebenda macam tu? Ingat kalian saja yang tahu agama? Orang lain semua jahil murakkab, wahabi, muzabzib?
Sama je perangai kamu dengan kelompok intelektualite. Term nak pakai yang gah-gah. Istilah-istilah nak pakai yang power-power yang kurang di faham oleh orang banyak.
Supaya senang nak bagi nampak cerdik dan mudah kelirukan orang lain. Betul kan?
.
-MZI-
See Translation
04/03/2019
1 Komen:
Fuad Nad
04-03-2019, 02:03:12
ye... ramai skrg mcm tu... suh lemah lembut belai2.. takut perang?? ke takut mati?? biarlah aku mati dlm iman masih tggi pada ALLAH s.w.t..

Tinggalkan Balasan

Tên của bạn *
Email *
Cảm nhận *